Woningcorporatie Woonkwartier in Oudenbosch kreeg in een wat oudere wijk te maken met massale verzakking van bergingen: sommige tot wel 25 cm. Met de URETEK FloorLift® techniek biedt URETEK hier uitkomst. In totaal ging het om 74 bergingen. Dit jaar worden de laatste 30 bergingen gelift.

“Op verzoek van de woningcorporatie nemen we alleen de allerergste gevallen voor onze rekening”, vertelt Arend Knufman, technisch adviseur bij URETEK. “Met de FloorLift® techniek kunnen we deze tot op de millimeter nauwkeurig rechtzetten.” De werkzaamheden van URETEK leveren minimale overlast op voor de bewoners. Er vinden bijvoorbeeld geen breekwerkzaamheden plaats en de bergingen hoeven niet eens leeggeruimd te worden.

Goede samenwerking
Het project in Oudenbosch verloopt in vlot tempo, mede dankzij de goede afstemming binnen een speciaal samengesteld projectteam. Naast medewerkers van Woonkwartier en URETEK maakt ook bouwonderneming Hoendervangers uit Oud Gastel deel uit van dit team. Arend Knufman: “Hoendervangers zorgt voorafgaand aan het liften dat alle bergingen zijn losgekoppeld van onder meer schuttingen, overkappingen en regenpijpen. Na afloop herstellen zij dit weer. Zo kunnen we probleemloos 3 tot 4 bergingen per dag liften en staat in 9 werkdagen alles weer keurig recht!“