URETEK FloorLift®

Met URETEK FloorLift® kunnen verzakte en scheefliggende vloeren moeiteloos weer gecorrigeerd en teruggebracht worden naar het oorspronkelijke niveau. Door direct onder de betonvloer een krachtig expansiehars te injecteren, worden verzakte vloeren weer omhoog ‘gelift’. De volumevergroting van het expansiehars drukt de verzakte vloer van onder af weer terug naar de oorspronkelijke positie.

Snel en betaalbaar
De FloorLift® methode werkt snel, economisch en met minimale overlast. Met deze techniek is het mogelijk vloeren en constructies met gewichten tot 50 ton per m² omhoog te brengen. Ook bewegende en instabiele vloerdelen en dilatatievoegen kunnen met deze injectietechniek worden gelift. Daarnaast wordt deze methode ingezet voor het herstel van verzakte aanbouwen en andere, kleine constructies die op betonplaten of andere (vlakke) betonfundamenten gefundeerd zijn.

Vloer- en funderingsherstel in drie stappen
Om verzakte en scheefliggende vloeren en funderingen te herstellen, maken we gebruik van een unieke drie-staps methode:

Uretek floorlift methode

Overzicht van de 3 stappen voor herstel van verzakte betonvloeren

De 3 stappen van het injectieproces voor herstel van verzakte betonvloeren

Stap 1 – boren
Volgens een aan de hand van niveaumetingen vastgesteld patroon boren we in de verzakte vloer gaten met een diameter van 12 mm. Gemiddeld wordt elke 2 tot 4 m² een gat geboord.

Stap 2 – Injectielans plaatsen en injecteren vloer
In de gaten worden korte injectielansen geplaatst. Via deze lansen wordt het expansiehars in vloeibare vorm direct onder de vloer geïnjecteerd. Daar verspreidt het zich met een radius van 1 tot 2 m rond het injectiepunt.

Stap 3 – Expanderen
Kort hierna expandeert het expansiehars. Het vult in eerste instantie alle aanwezige holle ruimtes, waardoor de ondergrond verdicht. Door zorgvuldig gedoseerd te injecteren komt de verzakte vloer millimeter voor millimeter omhoog. De extreem korte reactietijden van het materiaal en de permanente lasercontrole zorgt ervoor dat binnen zeer nauwe toleranties gewerkt kan worden.

Zijdelings injecteren van vloeren
Voor vloeren die geen beschadigingen mogen oplopen, hanteren we de methode van het zijdelings injecteren. De vloer wordt hierbij vanaf de buitenzijde en via de zijkant geïnjecteerd. Zo hoeven er geen gaten in de vloer geboord te worden.
Zijdelings injecteren van vloeren

Toepassingsgebieden
De URETEK FloorLift® injectiemethode is speciaal ontwikkeld voor het verhelpen van verzakkingen van:

De voordelen op een rijtje

De herstelmethoden van URETEK kennen vele voordelen ten opzichte van andere methoden voor het herstellen van verzakte funderingen en betonvloeren:

Geen overlast - uretek benelux

Geen overlast

Hak- en breekwerk en ontruiming zijn niet nodig. Vloerbedekkingen zoals parket of plavuizen, hoeven vaak niet te worden verwijderd en er wordt geen gebruik gemaakt van groot en zwaar bouwmaterieel. U ondervindt geen overlast en hoeft uw woning niet te verlaten.

Snel en kostenbesparend - uretek benelux

Snel en kostenbesparend

De herstelwerkzaamheden zijn binnen één of enkele dagen afgerond.

Geen overbodig werk - URETEK benelux

Geen overbodig werk

Met onze FloorLift® methode kunnen we zeer doelgericht werken. Uitsluitend het probleemgebied wordt behandeld. Omvangrijke ingrepen bij het vloer- en funderingsherstel kunnen hierdoor achterwege blijven.

Nauwkeurig - URETEK Benelux

Nauwkeurig

Dankzij continue lasercontrole en de unieke eigenschappen van de producten, kunnen we uiterst precies werken en de stand van de vloer tot op de millimeter nauwkeurig corrigeren.

Milieuvriendelijk - URETEK benelux

Milieuvriendelijk

Onze FloorLift® methode voorkomt belasting van het milieu.

Duurzame en bewezen oplossing - URETEK Benelux

Duurzame en bewezen oplossing

De FloorLift® methode is een door en door beproefde technologie die zich in de praktijk bewezen heeft met duurzaam resultaat. Zie ook onze referenties

© 2024 URETEK BENELUX BV   |  Privacyverklaring   |  Cookiestatement   |  Begrippenlijst   |  Cookies beheren