Funderingsherstel in de woningbouw en voor woningcorporaties

Of het nu gaat om de verzakte fundering van een woning, een aanbouw of bijgebouw óf om een verzakte woningvloer: URETEK zorgt snel en probleemloos voor duurzaam herstel, in de woningbouw en voor woningcorporaties. Dit doen we op drie manieren:

URETEK FLOORLIFT® voor bouwbedrijven en woningcorporaties

Met de innovatieve URETEK FloorLift® methode brengen wij een verzakte woningvloer weer probleemloos op het oorspronkelijke niveau. Hierbij vullen we holle ruimtes onder de beton- of funderingsplaat en zorgt het expansievermogen van ons materiaal voor het liften van de constructie. Bij kostbare vloeren – zoals een waardevolle tegelvloer of een monumentale vloer – werken we van buiten uit en voorkomen we beschadiging. De URETEK FloorLift® methode is snel, eenvoudig en leidt tot minimale overlast. Ideaal voor bouwbedrijven en de huurders van woningcorporaties, want zij kunnen tijdens de werkzaamheden gewoon thuis blijven.

URETEK DEEPINJECTION® voor bouwbedrijven en woningcorporaties

Met de URETEK DeepInjection® methode versterken we de slecht draagkrachtige grondlagen onder de verzakte of instabiele fundering. Waar nodig – en indien mogelijk – brengen we de verzakte fundering weer omhoog, waardoor scheurvorming in muren en gevels wordt verminderd. Omdat we de injectiewerkzaamheden in de meeste gevallen vanaf de buitenzijde van de woning uitvoeren, blijft de overlast beperkt. De werkzaamheden duren slechts één of enkele dagen en de bewoners kunnen gewoon thuis blijven; de ideale oplossing voor woningcorporaties en bouwbedrijven. Ook deze techniek is snel, betaalbaar en brengt minimale overlast met zich mee.

URETEK POWERPILE® voor bouwbedrijven en woningcorporaties

Met de URETEK PowerPile® methode verstevigen en stabiliseren we verzakte en instabiele funderingen op slappe klei- en veenlagen. Hierbij injecteren we ons sterk expanderend twee-componentenhars in een speciaal ontwikkeld, geotextiel element met een diameter van 40 mm. Door de expansiekracht zet dit element uit tot een diameter van 360 mm. Hiermee ontstaat onder de verzakte fundering een stevige harskolom die ondersteunt en stabiliseert. Verdere verzakking van de fundering wordt hiermee voorkomen. Tijdens de werkzaamheden is de overlast beperkt. Een zeer praktische oplossing voor bouwbedrijven en woningcorporaties: er vindt geen hak- of breekwerk plaats en de bewoners kunnen gewoon thuis blijven. URETEK PowerPile® is niet geschikt voor onderheide gebouwen.

Bekijk voor- en na-foto’s van herstelde funderingen van aanbouwen

De voordelen van URETEK voor bouwbedrijven en woningcorporaties

De herstelmethoden van URETEK kennen vele voordelen ten opzichte van andere manieren om verzakte funderingen en betonvloeren te herstellen. Ideaal voor woningbouw, woningrenovatie en voor woningcorporaties.

Vraag meteen een offerte aan