Na sloop blijkt ondergronds URETEK-hars nog zo goed als nieuw

In 2001 werd een deel van de vloer van het zwembad van een vakantiepark in Reuver ondervuld met twee-componentenhars. Toen eind 2002 het zwembad door brand werd verwoest, kwam het sloopbedrijf het ondergrondse hars tegen, dat nog stevig en keurig op de plek lag. Het bewijs van een duurzame methode!

Dré Peeters is Hoofd Technische Dienst bij Landal, de huidige eigenaar van het vakantiepark. Hij vertelt: “Destijds werkte ik al bij dit park. Toen we ontdekten dat het zwembad waterverlies vertoonde, zijn we op zoek gegaan naar de oorzaak. Bij het oplossen van de lekkage ontdekten we dat er door jarenlange uitspoeling een grote holle ruimte was ontstaan. Om meer problemen te voorkomen, hebben we URETEK gevraagd deze ruimte op te vullen. Dat was in één avond klaar.”

Ideale manier
“Toen het sloopbedrijf na de brand het verwoeste deel van het zwembad opruimde, wisten ze niet wat ze zagen”, vervolgt Dré Peeters. “Het ingespoten hars zag er nog keurig uit, zo goed als nieuw en stevig op de plek. Een mooi bewijs dat deze manier van werken duurzaam is: het hars was niet verplaatst en had goed zijn werk gedaan. Op basis van de goede ervaringen hebben we URETEK dit jaar opnieuw om hulp gevraagd. Nu omdat een serie bungalows op het park scheuren vertoont. De URETEK-methode om de fundering te herstellen komt hier perfect van pas: het gaat sneller dan slopen en herbouwen en is bovendien veel goedkoper. Ideaal als je, zoals hier, de bungalows snel weer wilt kunnen verhuren!”

In 2017 hebben we een nieuwe opdracht voor Landal Lommerbergen uitgevoerd: het rechtzetten van de aanbouw van diverse bungalows. Op onderstaande filmpje krijgt u een goede indruk van onze werkzaamheden: