Toen een vrijstaande woning in het Belgische Lommel scheuren in de gevel begon te vertonen, startte eigenaar Harry Dogge een online zoektocht naar de oplossing van het probleem. Hij kwam uit bij de URETEK DeepInjection® methode.

“Er stond duidelijk spanning op het huis”, vertelt Harry Dogge. “Toen er ook binnen scheuren zichtbaar werden, heb ik op internet gezocht naar mogelijke oplossingen. Bij URETEK zag ik dat dit soort problemen prima snel op te lossen zijn, zonder veel overlast. Dat zag ik wel zitten, dus heb ik meteen een afspraak gemaakt.”

Dalende grondwaterspiegel
“De bouwkundig adviseur van URETEK zag vrijwel direct wat het probleem was: waarschijnlijk heeft de dalende grondwaterspiegel ervoor gezorgd dat grondlagen zijn gaan inklinken, waardoor de fundering is gaan zakken. Na het laten uitvoeren van een sondering heb ik een afspraak gemaakt om de ondergrond te laten injecteren. Ik wilde niet wachten, omdat de kosten voor het herstel alleen maar zouden oplopen.”

Gedoseerd en gecontroleerd
“De mannen van URETEK legden goed uit wat ze zouden gaan doen en gingen heel vakkundig te werk. Het was spannend of het ging lukken om het huis te liften, maar ik had alle vertrouwen in de professionaliteit van de medewerkers. Het was duidelijk te zien dat ze dit elke dag doen en goed weten waar ze mee bezig zijn. Het ging heel gedoseerd en gecontroleerd, met als resultaat dat het huis links zo’n 5,5 en rechts ongeveer 4 mm is gelift. De tijd zal leren of het resultaat blijvend is, maar ik ben hartstikke tevreden en heb er een heel goed gevoel over. Het is allemaal erg prettig verlopen en ik beveel URETEK zeker aan bij mensen met vergelijkbare problemen.”