Op vakantiepark De Hongerige Wolf in Stegeren bleken diverse woningen verzakkingen te vertonen, waarschijnlijk als gevolg van een veranderd grondwaterpeil. Toen een proefproject met buispalen het probleem niet oploste, maar juist verergerde, werd URETEK ingeschakeld. Inmiddels zijn veertien vakantiewoningen succesvol behandeld met de URETEK DeepInjection® methode.

Omdat meerdere eigenaren van vakantiewoningen op het park te maken hadden met verzakkingen, verzorgde URETEK een informatiebijeenkomst over deze methode. Naar aanleiding hiervan wilden veertien eigenaren hun vakantiewoningen onder handen laten nemen: slim gepland tijdens een paar achtereenvolgende dagen. Vier woningeigenaren vertellen over hun ervaringen.

“De investering ruimschoots waard”
Marnix van Werven: “Ik had het idee dat mijn huisje aan het wegzakken was. Ik zat al te denken aan een nieuwe muur of fundering toen ik over de methode van URETEK hoorde. Op basis van de bewezen resultaten van de methode én het feit dat deze in waterwingebieden mag worden toegepast, heb ik hiervoor gekozen. Het milieuaspect vind ik belangrijk en dat zit met deze methode goed. Een hoek van mijn huisjes was zo’n 3,5 cm verzakt en is dankzij URETEK tot 2,5 cm omhoog gekomen: een merkbaar verschil! De badkamerdeur klemt niet meer en een barst die in een muur was ontstaan, is niet groter geworden. Het was leuk om te zien hoe de mannen het werk verrichtten. Ze waren vlot klaar en hebben alles netjes achtergelaten. Sindsdien is het huisje niet meer verzakt: ik heb er zeker een goed gevoel bij. Als het zo blijft, is het de investering ruimschoots waard!”

“De mannen van URETEK waren pas tevreden toen ik dat was”
Frans Veenstra: “Ik merkte dat de verzakking van mijn huisje erger werd. Ook het schuurtje was verzakt. Er was echt actie nodig, zeker na weer zo’n droge zomer. De mensen van URETEK zijn ervaren en bijzonder klantvriendelijk. Ze legden goed uit wat hun methode behelst en welke voorwaarden erbij horen. Erg prettig! Zo wist ik van tevoren goed wat ik kon verwachten, ook wat betreft de coronamaatregelen die URETEK had getroffen. Mijn huisje werd als eerste gestabiliseerd en gelift. Hierdoor kreeg ik een beetje ‘t idee dat ik als proefkonijn fungeerde, maar de mannen stelden me gerust. En toen ze eenmaal bezig waren, had ik er meteen vertrouwen in. De schuifpui kierde nog, maar na de behandeling met nog een extra injectielans was dat probleem opgelost. De mannen van URETEK waren pas tevreden toen ik dat was. Ik ben blij met het resultaat en heb er vertrouwen in dat het blijvend is.”

“Ik zag al heel snel resultaat”
Heleen Werner Bouma: “Mijn huisje begon een beetje scheef te staan en er ontstonden scheuren in een zijmuur. Ook deuren en ramen begonnen te klemmen. Toen ik hoorde dat URETEK het probleem kon oplossen, ben ik naar de informatiebijeenkomst gegaan en heb me aangemeld voor de werkzaamheden. Ik had al plannen om het huisje te verkopen, maar wilde dit probleem eerst laten oplossen. Toen de mannen van URETEK aan het werk gingen, zag ik al heel snel resultaat: de deuren gingen weer goed open en dicht en ook de ramen klemden niet meer. Het uiteindelijke resultaat is natuurlijk even afwachten, maar dit was meteen al een enorme verbetering. Als alles is gestabiliseerd, hoeven alleen de scheuren in de muur nog te worden opgevuld en afgewerkt. Ik ben er tevreden over en heb mijn huisje met een gerust hart kunnen verkopen.”

“Ik was er gelukkig op tijd bij”
Herman Kieft: “Mijn huisje was in een bepaalde hoek gaan zakken en een pui leek te kantelen. Ook ontdekte ik verticale scheuren in een muur. Daar wilde ik graag wat aan laten doen om verdere problemen voor te zijn. Ik was blij dat URETEK het probleem wilde oplossen. De uitvoering van de werkzaamheden verliep vlot en zonder veel overlast. Het was mooi om te zien hoe de methode in zijn werk gaat. De mannen hebben zo te zien veel ervaring en alles ging heel gecontroleerd met behulp van laserapparaten. De hoek is zo’n 6 mm gelift. Wat ik had verwacht en wat ik nu ook zie, is dat er – doordat de vloer weer omhoog is gekomen – kleine scheurtjes in de badkamertegels zijn ontstaan. Ik wacht nog even een half jaar af en dan tik ik ze eruit om te vervangen door nieuwe. Ik was er gelukkig op tijd bij en ben tevreden over het resultaat.”