Bart de Waele

De grond onder de garage van Bart de Waele in het Belgische Zele begon te verzakken. Om schade aan de garage en de woning te voorkomen, ging hij op zoek naar een oplossing. Die vond hij in de URETEK DeepInjection® methode.

Bart de Waele: “De slang van de pomp voor de drainage van de kelder was gescheurd. Hierdoor kwam veel water vrij. Toen dit werd opgepompt met een nieuwe pomp, kwam er zand mee, van onder de garage. Geen goed teken. Daarom zijn we onder de oprit gaan graven om te kijken wat er aan de hand was. Zo ontdekten we een grote holle ruimte onder de woning, tot halverwege de garage: onder de fundering bleek veel zand te zijn weggespoeld.”

Vertrouwen
“Het was een stressvolle periode: je wilt niet dat je huis wegzakt. Dat was gelukkig nog niet het geval, maar de woning vertoonde al wel kleine haarscheurtjes. Ik heb een ingenieur naar het probleem laten kijken. Die verwees me door naar URETEK, om de ringbalk rondom de garage te laten ondervullen. Ik heb URETEK uitgenodigd om te komen kijken en uit te leggen wat ze precies zouden gaan doen. Dat gaf vertrouwen.”

Netjes afgerond
“URETEK ging voortvarend te werk. Ze werkten snel en netjes en hielden nauwkeurig in de gaten of alles goed ging. Fantastisch dat deze techniek er is! Alles is netjes afgerond. Natuurlijk is het afwachten wat de toekomst brengt, maar voor nu ben ik heel tevreden over het resultaat. Ik denk niet dat het alsnog gaat verzakken. Dit geeft me een veilig gevoel. Ik zou URETEK dan ook zeker aanraden. Het is geen goedkope, maar wel de meest efficiënte oplossing.”