Ludo Verlinden

Na drie opeenvolgende droge zomers ontstonden scheuren in de muren van het huis en de veranda van Ludo Verlinden, in het Belgische Sint Katelijne Waver. Door de droogte was de kleigrond ingeklonken en de fundering van het huis verzakt. Met de URETEK DeepInjection® methode werd de fundering weer op het oorspronkelijke niveau gebracht en gestabiliseerd.

“Niet alleen de droge zomers en de verdroogde kleigrond zijn debet aan de verzakking”, vertelt Ludo Verlinden. “Hoogstwaarschijnlijk speelt ook de aanwezigheid van grote bomen in de buurt een rol. Er ontstonden barsten in de muren, die na verloop van tijd scheuren werden. Vooral de scheuren aan de zijkant van het huis en in de muur van de veranda werden zeer groot. Om verdere schade te voorkomen, ben ik op zoek gegaan naar mogelijke oplossingen. Via via kwam ik uit bij URETEK.”

Spannend
“Na vruchteloos juridisch getouwtrek met de gemeente over de rol van de bomen heb ik de knoop doorgehakt en URETEK de opdracht gegeven om de verzakking te herstellen. De scheuren in de muren zijn aanzienlijk kleiner geworden en sommige zijn zelfs niet meer te zien. Er zijn geen nieuwe barsten of scheuren bij gekomen, maar het blijft nog even afwachten. Zolang de bomen blijven staan, kan niemand garanderen dat het zo blijft. Dat is wel spannend.”

Geen overlast
“Ik had verwacht dat de werkzaamheden overlast zouden opleveren en dat het met grote machines en veel lawaai gepaard zou gaan. Dat viel reuze mee. Tijdens de twee dagen durende operatie kon ik gewoon thuis blijven. Ik ben zeker tevreden over het werk van URETEK en heb hun oplossing dan ook aan buurtbewoners aangeraden.”

Bekijk de uitzending van Pano terug over droogte. In deze uitzending zijn de werkzaamheden aan dit woonhuis te zien. 

Klik hier voor de video (onderaan de pagina).