Woningeigenaar Karin Mensink:

Een verzakte fundering van een woonhuis in Agelo zorgde voor scheuren in de binnen- en buitenmuren. De woningeigenaren waren bang dat er een deel gesloopt en nieuw gebouwd moest worden, maar aannemersbedrijf Steggink kwam met een betere oplossing: de URETEK DeepInjection® methode.

De familie Mensink – eigenaar van de woning – vroeg de aannemer om advies. Na graafwerk bleek een lekkage van de hemelwaterafvoer onder het huis de boosdoener. Het water had een deel van de onderliggende zandlaag weggespoeld, waardoor het huis is gaan zakken.

Aannemer adviseert URETEK

“De scheuren hadden inmiddels behoorlijke vormen aangenomen en ik was bang dat een deel van het huis gesloopt en opnieuw gebouwd moest worden”, vertelt Karin Mensink. “Gelukkig kwam de aannemer met een beter idee: hij vertelde dat hij goede ervaringen heeft met URETEK en liet ons een filmpje zien van hun werkwijze. Dit zag er goed uit: we wilden dit graag laten doen.”

Binnen kon alles blijven staan

“We waren erg blij dat het probleem relatief eenvoudig kon worden opgelost”, gaat Karin Mensink verder. “Ik dacht dat er grote buizen de grond in zouden gaan, maar het bleken dunne buisjes te zijn. Ik had niet verwacht dat het zo makkelijk, snel en netjes zou gaan. Binnen een dag was ons huis 11 mm gelift, zonder rotzooi. En alles in huis kon gewoon blijven staan! Inmiddels zijn de scheuren binnen gedicht en de buitenmuren deels opnieuw gevoegd. Het ziet er allemaal weer netjes uit en we zijn blij dat het huis weer stabiel is, dat geeft een veilig gevoel. Ik kan het iedereen aanraden!”