Jos Koenders

Wat doe je als je verliefd wordt op een huis dat verzakkingen vertoont? URETEK bellen met de vraag of het probleem te verhelpen is. Bij een monumentale villa in Veghel was dat het geval. Dankzij de URETEK DeepInjection® methode kon een echtpaar de woning met een gerust hart kopen.

“We hadden ons oog laten vallen op een monumentale stadsvilla uit 1933”, vertelt Jos Koenders. “Maar de achterzijde en de voorkant ervan waren verzakt, dus we wilden wel graag weten of dit op te lossen was, voordat we het kochten. Daarom hebben we eerst een funderingsonderzoek laten doen en aansluitend URETEK om advies gevraagd.”

Mooie oplossing
“In de jaren ’80 was een deel van de woning gestabiliseerd met een aanbouw, maar dat gaf ons nog geen veilig gevoel”, geeft Jos Koenders aan. “Een funderingsdeskundige en de adviseur van URETEK gaven gelukkig aan dat de URETEK-methode hier prima kon worden toegepast. We hebben het huis dus gekocht en een vergunning voor de werkzaamheden aangevraagd. Een mooie oplossing!”

Extraatje
“Toen de mannen van URETEK bezig waren, hoorden we het huis kraken en steunen. De medewerkers liepen continu heen en weer om alles te controleren. Ze waren heel vriendelijk, gaven goede uitleg en weten echt wat ze doen, dat geeft vertrouwen. In het begin kwam het huis omhoog, maar vlak erna zakte het weer. Het duurde even voor de ondergrond echt stabiel was, maar het is gelukt. Het liften ging zelfs beter dan verwacht. Een mooi extraatje, want het ging mij vooral om een stabiele fundering. Het is duidelijk te zien dat het heeft geholpen, dat geeft ons absoluut een veilig gevoel.”