De deuren kunnen eindelijk weer open
De aanbouw naast een woning in Oud-Beijerland was dusdanig verzakt dat de deuren niet meer open konden. Tijd voor actie! URETEK werd ingeschakeld om de grond te stabiliseren en de aanbouw te liften.

Woningeigenaar Bas van der Knaap vertelt: “De aanbouw stond al scheef toen we het huis vier jaar geleden kochten, maar de verzakking is de laatste jaren erger geworden. In onze zoektocht naar een oplossing hebben we een constructeur geraadpleegd: we kwamen allebei bij URETEK uit. Op advies van URETEK hebben we eerst een sondering laten uitvoering. Op basis hiervan is besloten om als extra zekerheid, naast de funderingsplaat, ook de vorstrand te ondervullen. Hierin dacht URETEK goed mee.”

Prima resultaat
“Het werk ging vrij vlot: in een ochtend was het rond”, vervolgt Bas van der Knaap. “De aanbouw is bijna twee centimeter gelift en de deuren kunnen weer open. Er was een mogelijkheid om verder te liften – de aanbouw staat nog niet helemaal recht – maar daar zijn risico’s aan verbonden die ik liever niet aanga. Er waren vakmensen ter plaatse die alles goed in de gaten hielden en samen kwamen we tot de conclusie dat het beter was om het hierbij te laten. En dit resultaat is prima, ik ben er blij mee. Het was in meerdere opzichten een positieve ervaring!”