Jan-Peter en Laurina Brouwer

Toen Jan-Peter en Laurina Brouwer hun woning in Ovezande kochten, wisten zij dat er iets aan de fundering moest gebeuren: de gevels vertoonden scheuren en enkele deuren sloten niet meer goed vanwege verzakkingen. Ze gingen de strijd met de zwaartekracht aan en dankzij de URETEK DeepInjection® methode is de fundering weer hersteld.

“Stukken muur waren verzakt en het hoogteverschil tussen de verschillende vloerdelen in huis bedroeg op sommige plekken zes centimeter”, vertelt Jan-Peter Brouwer. “De complete fundering moest aangepakt worden, de vraag was alleen op welke manier. Op aanraden van een bouwkundig adviseur hebben we URETEK ingeschakeld. Dat zou het minste gedoe opleveren en de minste tijd kosten, plus – en dat is het belangrijkste – we zouden het huis tijdens de werkzaamheden niet hoeven te verlaten.”

Meteen een goede indruk
Jan-Peter Brouwer: “Na het invullen van een online formulier kwam vrij snel een adviseur van URETEK langs om de situatie ter plekke te beoordelen. Nadat we een akkoord hadden bereikt over de prijs, werd de uitvoeringsafspraak gemaakt. Toen de heren met hun materieel arriveerden, had ik meteen een goede indruk, die werd versterkt door de goed onderbouwde antwoorden op mijn vragen. Dat gaf direct vertrouwen.”

Resultaat boven verwachting
In drie dagen tijd werd de complete fundering van de woning onder handen genomen. “Je kon zien dat ze dit werk al jaren doen en goed op elkaar zijn ingespeeld. Alles gaat met beleid. Ik vond het fantastisch om mee te maken en we zijn erg blij met het resultaat: het is zelfs boven verwachting. De fundering is niet alleen gestabiliseerd, maar de vloer is ook omhoog gedrukt, zodat de deuren nu weer goed sluiten en de scheuren in de muren nagenoeg dicht zijn. Dat is mooi meegenomen!”