Peter Bruel

Door graafwerkzaamheden voor een nieuwe riolering verzakte een muur van een Bredase woning. De deur kon niet meer open en er waren scheuren in de muur ontstaan. Het probleem werd verholpen met de URETEK DeepInjection® methode. 

Woningeigenaar Peter Bruel vertelt: “Het was echt een vervelende situatie. De voordeur ging ineens niet meer open, op de scheiding van het plafond en de muur was een flinke scheur ontstaan en de zijmuur was ongeveer een centimeter verzakt. Bovendien was aan de buitenzijde in een voeg een scheur van circa een centimeter zichtbaar. De sleuf die was gegraven – gelukkig lag de nieuwe rioolleiding er al in – heb ik meteen dicht laten gooien om verdere schade te voorkomen.”

Indrukwekkend
“Via een kennis van de buurman kwamen we bij URETEK terecht”, vervolgt Peter Bruel. “Een adviseur kwam kijken en gaf aan dat hun methode van grondstabilisatie hier uitkomst kon bieden. We hebben dan ook snel een afspraak gemaakt om het herstelwerk uit te laten voeren. De werkzaamheden zelf duurden ongeveer een halve dag. Het was indrukwekkend om te zien hoe de muur uiteindelijk weer omhoog kwam. Die is voor ca. 80% gelift; een knappe prestatie!”

Met zorg gewerkt
“Het geeft een veilig gevoel dat het huis nu weer stevig staat. De mannen van URETEK werkten netjes en met zorg. Er is tijdens het werk wel een dorpel gebroken, maar dat kan gebeuren en is niet erg. Tijdens het injecteren en liften hielden ze alles heel goed in de gaten door middel van diverse metingen. Echt vakmanschap. Het voelde van het begin af aan heel vertrouwd en ik ben zeer tevreden over het resultaat.”