Ontstane scheuren gedicht

De aanbouw van een woning in het Luxemburgse Dudelange was zodanig verzakt dat er aanzienlijke scheuren in de muren waren ontstaan. Met de FloorLift® techniek van URETEK werd dit probleem in een ochtend opgelost.

Door uitdroging van de onderliggende laag klei en leem was de betonnen funderingsplaat van het later aangebouwde woningdeel zo’n drie centimeter verzakt. De aanbouw was scheef komen te staan ten opzichte van de woning; geen fraai gezicht. Bovendien waren er hinderlijke scheuren in de muur ontstaan. Tijd voor actie!

Alles weer in lijn
Medewerkers van URETEK zorgden ervoor dat circa 26 m² funderingsplaat is ondervuld en weer netjes recht is komen te liggen. Op deze manier is het draagvermogen van de fundering hersteld en kon de aanbouw worden gelift. De aanbouw is als het ware tegen de woning ‘aangeduwd’ en staat weer keurig in lijn met de aansluitende vloer van de garage.

Fraai eindresultaat
Woningeigenaar Paulo Madeira is zeer enthousiast over de afloop: “De scheuren die in de muur waren ontstaan, gingen tijdens het liften weer keurig dicht. Dat was een mooi gezicht. Natuurlijk hoopte ik dat het resultaat goed zou worden, maar zó fraai had ik het niet verwacht. En dat in slechts één ochtend werk. Het werk ging allemaal heel voorspoedig en ik ben dolblij met het resultaat!”