Verzakking en scheuren door aardbevingen

Maar liefst 16 jaar lang keek Klaas Groen tegen verzakkingen en scheuren in zijn huis aan. Dankzij de URETEK FloorLift® methode  stond alles binnen twee dagen weer mooi recht.

“Sinds 1978 woon ik in Garrelsweer, op de kern van de Groninger gasbel”, geeft Klaas Groen aan. “Sindsdien hebben zich diverse aardbevingen voorgedaan, met nare gevolgen voor mijn huis. Het stond zo’n 5,8 cm scheef en de muren zaten vol scheuren, tot wel 5 cm breed. Gelukkig staat dit huis op een betonnen funderingsplaat, zodat de URETEK-methode kon worden toegepast.”

Netjes rechtgezet
“Ik wilde graag meemaken hoe dit in z’n werk ging”, vervolgt Klaas Groen. “De mannen van URETEK hebben de fundering ondervuld en het huis weer netjes rechtgezet, dat was heel bijzonder. Het is enorm sterk spul dat de grond in gaat: het huis 5,8 cm optillen was een eitje. En dan hebben we het toch over zo’n 120 m². Prachtig om te zien!”

Supertevreden
“Ik ben supertevreden over het resultaat. Alle scheuren zijn weer dichtgedrukt en het huis staat nog steeds perfect op z’n plek. Een fantastische oplossing waar ik erg blij mee ben! In het voorjaar wordt alles binnen netjes opgeknapt en afgewerkt en dan is het weer als vanouds.”