URETEK-methode stabiliseert ondergrond

In de gevels van een onderkelderde woning in Heiligerlee waren zettingscheuren ontstaan, waarschijnlijk als gevolg van een dalend grondwaterpeil. Dankzij de URETEK DeepInjection® methode is de grond onder de fundering verbeterd en het draagvermogen van de fundering hersteld.

Peter Bakhuijzen, eigenaar van P.C.B. Timmerwerken in Scheemda, vertelt: “De woningeigenaar vroeg mij om advies over de scheuren in de gevels. Ook gaf hij aan dat de woning al een poosje trilde en kraakte door langsrijdend (zwaar)verkeer. Tijd voor actie dus! Omdat de woning omsloten wordt door een fraai aangelegde tuin met terras, wilden we niet de traditionele technieken toepassen: dan zou met allerlei graafwerk het hele terras en de tuin overhoop worden gehaald. Gelukkig herinnerde ik me een folder van URETEK, en besloot hen te vragen naar een solide oplossing. Die kwam in de vorm van de URETEK DeepInjection methode.”

Stevig spul
“De mannen van URETEK hebben het probleem keurig opgelost. Het was voor mij de eerste keer dat ik URETEK inschakelde en het verliep prima. In de kelder werden gaten door de fundering geboord om de expansiehars in de grond te injecteren. De uitgewerkte hars had ik van tevoren gezien: echt stevig spul, dus ik had er alle vertrouwen in.”

Minder trillingen
In tweeënhalve dag was het werk klaar en stond de woning weer stevig. “Dat merkte je meteen aan een forse vermindering van de trillingen”, geeft Peter Bakhuijzen aan. “Een mooi bijkomend voordeel, waar de woningeigenaar uiteraard erg blij mee is. Over het resultaat zijn we allebei heel tevreden. Als ik weer een dergelijke situatie tegenkom, zal ik URETEK zeker inschakelen. Het werk gaat snel en je hebt geen rommel achteraf. Ideaal.”