URETEK-injecties zorgen voor steviger ondergrond

De aangebouwde serre van een hoekwoning in Holtum stond vanwege een verzakking niet meer mooi recht. Dit deed afbreuk aan het representatieve karakter van de woning. Bovendien waren er scheuren ontstaan in de binnen- en buitenmuren. De oplossing: de URETEK DeepInjection® methode.

De verzakking was waarschijnlijk ontstaan doordat de ondergrond niet voldoende is verdicht tijdens de bouw. Dit komt vaker voor, maar is prima te verhelpen met de URETEK Deepinjection® methode. Hier hadden de buren in Holtum al ervaring mee: zij kampten eerder met een vergelijkbaar probleem. Ook hier bracht URETEK uitkomst, naar volle tevredenheid.

Geen scheuren meer
De eigenaar van de woning met de verzakte serre was onder de indruk van het resultaat. Hij vroeg URETEK om ook bij zijn huis de ondergrond te verbeteren en het draagvermogen te herstellen. Dit gebeurde in een dag en het resultaat is ook hier keurig: het voegwerk in de plint van de serre is weer dichtgedrukt, de scheur in de aansluitingsvoeg tussen de woning en de serre is weer gedicht en de kier tussen het plafond en de muur is verdwenen.

Prima samenwerking
“De werkzaamheden die nodig waren om de ondergrond onder de serre – die vast tegen onze woning is aangebouwd – te verstevigen, zijn prima uitgevoerd”, vertelt de woningeigenaar. “Zonder noemenswaardige overlast is de serre weer keurig rechtgezet. Ook de samenwerking met URETEK en de uitvoerders van de werkzaamheden verliep prima. Kortom, we zijn erg tevreden!”