Stabilisatie door DeepInjection®

Bewoners van een twee-onder-een-kapwoning in Soest hadden te maken met een tussenfundering die behoorlijk was verzakt. Er zat een flinke scheur in de tussenmuur, waardoor de buren bij elkaar naar binnen konden kijken. Hoog tijd voor een degelijke oplossing: DeepInjection® van URETEK.

De verzakking was waarschijnlijk ontstaan door grondwateronttrekking en doordat er vroeger een sloot heeft gelegen. Deze is destijds wel gedempt, maar door de toegenomen verkeersdrukte en de trillingen die dit met zich meebrengt, is de grond onder de woningen verzakt.

Fundering verstevigd
“De fundering van de woningscheidende muur hebben we verstevigd door onze twee-componenten expansiehars aan te brengen”, legt Klaas van der Brug uit, technisch adviseur van URETEK. “Dit hebben we ook gedaan onder de fundering van twee tussenmuren: van elke woning de scheidingsmuur tussen de hal en de woonkamer. Op alle plekken 4,5 meter onder de grond; behoorlijk diep dus.”

Blije bewoners
Deze klus nam twee dagen in beslag: een dag per woning. “Het was, zoals altijd, accuraat werk”, geeft Klaas van der Brug aan. “Met een mooi resultaat: de ondergrond is gestabiliseerd, waardoor toekomstige verzakkingen zijn uitgesloten, en de woningen zijn iets gelift. De bewoners zijn er dan ook erg blij mee. Zij gaven aan dat zij terugkijken op een zeer prettige samenwerking en een erg nette uitvoering. Een mooi compliment!”