Niels Polak van het Sterren College Haarlem:

De vloeren van drie sportzalen in de nog vrij nieuwe sporthal van het Sterren College in Haarlem waren verzakt en deels gescheurd. Dit viel nog onder de garantie en de bouwer schakelde URETEK in voor herstel. De URETEK FloorLift® methode werd ingezet om het probleem op te lossen en verdere verzakking te voorkomen.

Niels Polak, hoofd facilitaire zaken van het Sterren College, legt uit: “De sporthal is rond 2013 opgeleverd en in 2015 merkten we al dat er delen waren verzakt. In goed overleg met het bouwbedrijf werd besloten URETEK in te schakelen. Ik kende dit bedrijf en de werkwijze niet, maar we hadden er zeker vertrouwen in.”

Voorzichtig bewerkt

“Het was fantastisch om te zien hoe de mannen van URETEK te werk gingen”, vervolgt Niels Polak. “Er werd in een week tijd voorzichtig, deel voor deel, een groot oppervlak bewerkt. Stukje voor stukje zag je de vloer omhoog komen. De vloeren zijn zo’n twee centimeter gelift en liggen weer mooi recht. Heel bijzonder en knap dat dit zo kan!” Ideale werkwijze

“Dit was voor ons een ideale werkwijze, omdat we tijdens de werkzaamheden de andere zalen gewoon konden gebruiken. Er werd van tevoren helder uitgelegd wat zou gaan gebeuren en na afloop werd de locatie netjes opgeruimd en schoongemaakt. Alles gebeurde precies zoals afgesproken. We zijn blij met het resultaat, het was een heel prettige ervaring!”