Steve Arendt van de Luxemburgse busvervoermaatschappij TICE:

Een kantoorpand in het Luxemburgse Esch-sur-Alzette was aan het verzakken. Er waren in vrij korte tijd scheuren in de gevel verschenen en de ramen konden niet meer dicht. Dankzij de URETEK DeepInjection® methode kon het probleem snel worden opgelost.

Steve Arendt – ingenieur-directeur van TICE, een Luxemburgse busvervoermaatschappij – vertelt: “Ons hoofdgebouw in Esch-sur-Alzette is bijna 100 jaar oud en begon aan het einde van de zomer van 2018 te verzakken. Er verschenen scheuren in de gevel, de ramen konden niet meer dicht en tussen de deuren en deurkozijnen waren openingen van zo’n 3 cm ontstaan.”

Dilemma
“We riepen de hulp in van ingenieurs van een ontwerpbureau, om te zien hoe we het probleem konden oplossen. Er waren twee mogelijkheden: ofwel het fundament van het verzakte gedeelte vernieuwen – hierbij ging het om ongeveer een derde van het gebouw; dit zou erg veel tijd en geld kosten – óf vertrouwen op URETEK DeepInjection®. Er bestond veel scepsis: we kenden deze methode niet en wilden eerst zeker weten dat het zou helpen. Tijdens een ontmoeting met het team van URETEK kregen we video’s van vergelijkbare projecten te zien en werden al onze vragen beantwoord. Het ontwerpbureau gaf zijn goedkeuring, dus besloten wij met URETEK in zee te gaan.”

Fenomenaal
“De eerste vergadering, de bodemstudie, de offerte en de uiteindelijke opdracht: alles ging zeer snel. De werkzaamheden vonden eind januari 2019 plaats en duurden drie dagen. We waren zelf in de kantoren aan het werk, toen we het gekraak van de vloeren en muren hoorden: de scheuren trokken dicht. Er stonden laser-indicatoren op verschillende belangrijke punten, zo hadden we perfect zicht op het liften van de vloeren. Het was fenomenaal en ik ben ontzettend blij met het resultaat.”