Bart Lelie van Fanfare St. Cecilia:

Na twee droge zomers met extreem lage (grond)waterstanden was het pand van Fanfare St. Cecilia in Millingen aan de Rijn verzakt, op sommige plekken zo’n vier cm. Deuren gingen niet meer goed open en dicht en het pand werd onveilig verklaard. Om de orkestleden snel weer in een veilig gebouw te laten repeteren, werd URETEK ingeschakeld.

Bart Lelie is lid van Fanfare St. Cecilia. Hij vertelt: “Ons pand stamt uit 1964 en heeft een vrij complexe fundering. Destijds was het gebruikelijk om een sleuf te graven en deze vol te storten met beton. In combinatie met de kleigrond en de nabijheid van de rivier, is dit op de lange termijn geen stevige basis. Jaren later zijn er delen bij aangebouwd die wel goed gefundeerd zijn. De verzakking van het pand besloeg dan ook alleen het oudste gedeelte.”

Veiligheid waarborgen
“Er waren scheuren in de muren ontstaan, zowel buiten als binnen”, vervolgt Bart Lelie. “Om de veiligheid van de leden te waarborgen, heeft URETEK de DeepInjection® methode toegepast en gezorgd voor consolidatie. In een hoek is het pand bijna drie cm gelift, waardoor de scheuren grotendeels zijn verdwenen en de deuren – zonder bij te schaven – weer goed open- en dichtgaan.”

Eerlijkheid
“URETEK had voorafgaand aan de werkzaamheden duidelijk aangegeven dat 100% herstel niet mogelijk was. Heel eerlijk van ze, dit waardeer ik zeer. URETEK heeft precies gerealiseerd wat er van tevoren was aangegeven. Ik ben erg blij met het resultaat. Ook omdat de medewerkers de locatie netjes hebben achtergelaten: niets dan lof! Inmiddels heeft de bouwkundig inspecteur het pand veilig verklaard en kan onze fanfare weer een aantal jaren vooruit.”