Manager Vastgoedservices van een brandweergarage op een petrochemisch terrein:

De betonvloer van een brandweergarage op een petrochemisch terrein in Antwerpen was plaatselijk flink verzakt. Hierdoor waren hinderlijke drempels en ongelijke vloerdelen ontstaan. De URETEK FloorLift® methode bood uitkomst.

Een onvoldoende sterke ondergrond was waarschijnlijk de oorzaak van de verzakking. Met als gevolg dat de dagelijkse gang van zaken binnen de brandweergarage negatief werd beïnvloed. Arend Knufman, technisch adviseur bij URETEK, controleerde de situatie met behulp van een endoscoop. Hieruit bleek dat er bovendien – met name langs de funderingsbalken – zo’n 11 cm ruimte zat tussen de onderkant van de betonvloer en het zandbed eronder. Actie was dus noodzakelijk.

Hersteld draagvermogen
De oplossing: de URETEK FloorLift® methode. Hiermee werden de holle ruimtes onder de betonvloer opgevuld, werd de vloer gelift en het draagvermogen ervan hersteld. Direct na de werkzaamheden kon het pand weer volledig in gebruik worden genomen.

Veilige uitvoering
De opdrachtgever is tevreden over het resultaat: “Ik wil URETEK bedanken voor de veilige uitvoering en de algemene houding en medewerking. De benodigde informatie werd keurig op tijd en volgens onze eisen aangeleverd en de heren van URETEK hebben uitstekend meegewerkt in een niet zo makkelijke omgeving.”

Uretek floorlift methode bij magazijnvloeren