Jaap van Merkerk rentmeester van de protestantse kerk in Driel 

De aanbouw van de protestantse kerk in Driel begon scheuren te vertonen en licht te verzakken. Dankzij de URETEK DeepInjection® methode werd de ondergrond gestabiliseerd, om verdere problemen te voorkomen.

De monumentale protestantse kerk in Driel stamt uit de dertiende eeuw. In de jaren zestig van de vorige eeuw volgde de aanbouw van een consistoriekamer. “Deze aanbouw is destijds niet onderheid”, vertelt kerkrentmeester Jaap van Merkerk. “We merkten dat er scheuren in de muren van de aanbouw ontstonden en dat de consistoriekamer langzaam begon te verzakken.”

Beste oplossing
Voor het stabiliseren van de ondergrond werd URETEK ingeschakeld. Jaap van Merkerk: “Dit was volgens ons de beste oplossing voor het probleem, omdat het weinig ingrijpend was: zonder het gebouw zelf aan te pakken met bijvoorbeeld ingewikkelde heiwerkzaamheden of het ondersteunen van palen. Dat zou bovendien nog wat duurder uitvallen.”

Snel en zorgvuldig
“De werkzaamheden van URETEK werden snel – in een halve dag – en zorgvuldig uitgevoerd. De medewerkers waren overtuigend deskundig, gingen voortvarend te werk en hebben na afloop alles netjes opgeruimd. Sindsdien is alles stabiel. We gaan ervan uit dat dit zo blijft. Het was een kostbare aangelegenheid, maar we zijn absoluut tevreden over het proces en het resultaat.”