Chris van Veelen, BAM:

Bij het aanleggen van een spoorwegovergang in Leeuwarden bleek de ondergrond niet draagkrachtig genoeg, waardoor tijdens de bouw een verzakking ontstond. Met de URETEK FloorLift® methode werden de platen snel weer netjes op de goede hoogte gebracht.

Chris van Veelen, werkvoorbereider bij bouwbedrijf BAM, was erbij toen URETEK aan de slag ging. Hij vertelt: “Een aantal harmelen platen was verzakt. We hebben URETEK al vaker ingeschakeld bij dergelijke problemen. Met succes en zonder veel impact, dus het was vrij snel duidelijk dat we hun methode ook hier wilden toepassen.”

Indrukwekkend
“De situatie was nu wel anders, omdat we het probleem zo snel mogelijk wilden oplossen om de overlast voor weggebruikers te beperken”, gaat Chris van Veelen verder. “We konden dus niet alles ruim van tevoren plannen. Gelukkig kon URETEK diezelfde week komen om de zes platen te liften. Het boren was het meeste werk, daarna was het snel gepiept. Het was indrukwekkend om te zien hoe de platen omhoog kwamen en weer op de goede hoogte kwamen te liggen.”

Strak resultaat
“We waren bang dat het net aangebrachte asfalt door het liftproces zou scheuren of dat er bobbels zouden ontstaan, maar dat was gelukkig niet het geval. Er was alleen een minimaal hoogteverschil met het wegdek ontstaan, maar dat hebben we opgelost door een voeg uit te zagen en deze opnieuw op te vullen. Het geheel ligt er weer strak bij. We zijn heel blij met de snelle actie van URETEK én het resultaat!”