De gewapend betonnen bedrijfsvloer van Eurotech Group in Venlo was zo verzakt, dat er een hoogteverschil van zo’n tweeënhalve centimeter was ontstaan. Dankzij de URETEK FloorLift® methode lag de complete bedrijfsvloer – zo’n 120 m2 groot – binnen een dag weer keurig waterpas. Zónder de hal te hoeven leegruimen.

“De verzakking was waarschijnlijk ontstaan doordat een hemelwaterafvoer niet goed was aangesloten en de ondergrond deels is weggespoeld”, vertelt Lei Kok, hoofd technische dienst bij Eurotech Group. “Omdat de mannen van URETEK in 2001 al heel succesvol een vloerdeel van onze bedrijfshal hebben gelift, hebben we ze opnieuw ingeschakeld. En ook deze keer is het heel goed bevallen.”

Niets hoeven verplaatsen
“Het grote voordeel van de hele operatie is dat het op een doordeweekse dag kon worden ingepland en we gewoon konden doorproduceren”, vervolgt Lei Kok. “Ook hoefden we niets te verplaatsen: alle stellingen die op de verzakte vloer stonden, konden we gewoon laten staan. Makkelijker kan niet.”

Ideale manier
“We hebben totaal geen hinder ondervonden van de werkzaamheden en zijn erg blij met het resultaat. De werkwijze van URETEK hebben we dan ook ervaren als de ideale manier om verzakkingen te verhelpen: het is een op het oog vrij simpele, maar heel accurate manier. Beide behandelde vloeren liggen keurig recht en wij hadden er geen omkijken naar.”

Gewapend betonnen bedrijfsvloer verzakt
Gewapend betonnen bedrijfsvloer verzakt
Gewapend betonnen bedrijfsvloer verzakt
Gewapend betonnen bedrijfsvloer verzakt