Ondergrond voormalige pastorie gestabiliseerd

Een zijgevel van de voormalige pastorie aan de Rielerweg in Deventer was flink verzakt, waarschijnlijk vanwege een lekkende rioleringsbuis. URETEK paste de DeepInjection® methode toe. Mét de garantie dat verdere verzakkingen zijn uitgesloten.

De eerste stap voor de werkzaamheden was het uitvoeren van een sondering; het meten van de draagkracht van de bodem. Matthijs Eisses van Hoogveld Sonderingen: “Met speciale apparatuur meten we welke bodemlagen op een locatie aanwezig zijn. Op basis daarvan geven we gericht funderingsadvies. Op deze locatie in Deventer wilde de opdrachtgever weten of de bodem geschikt is voor de URETEK-methode. Dat bleek zo te zijn, dus ons advies was positief.”
Lees meer over sonderingen.

Snel aan de slag
Peter Vredeveld is sinds kort eigenaar van de voormalige pastorie en naastgelegen kerk, waar hij een galerie voor Aziatische kunst is gestart. Hij vertelt: “We willen de 90-jaar oude woning graag opknappen, maar wel zeker weten dat de verzakking niet erger wordt. Vandaar dat we URETEK hebben ingeschakeld. Zij konden de werkzaamheden gelukkig snel uitvoeren: binnen een week stond de mobiele werkplaats op de stoep en in twee dagen was het probleem opgelost.”

Onder de indruk
“Ik heb het hele proces met veel interesse gevolgd”, vervolgt Peter Vredeveld. “Toen de twee-componentenhars in de grond werd gebracht, was ik erg onder de indruk: je voelt de expansiekracht en ik zag de gevel letterlijk een stukje omhoog komen. Daar krijg je meteen het gevoel bij dat het wel goed zit. Ik ben dan ook tevreden over het resultaat en de garantie dat de gevel niet verder zal gaan zakken!”

toekomstige-verzakkingen-uitgesloten-uretek