Bij Twin Filter in Zaandam staan 6 meter hoge magazijnstellingen op de bedrijfsvloer. Die kunnen alleen veilig in gebruik blijven als ze op een vlakke ondergrond staan. Als de bedrijfsvloer waarop ze staan verzakt, dan staan de stellingen uit het lood en kunnen ze niet langer in functie blijven.

In totaal kon het bedrijf geen gebruik meer maken van ongeveer 400 m² magazijnruimte en dat is een flinke schadepost. Bijkomend (vertrouwd) probleem: de 15 cm dikke betonvloer is ongelijkmatig verzakt, plaatselijk tot wel 5 cm. De vloer is gelegen op een zandbed en de bodem van Zaandam en omgeving is niet stabiel. Met de instabiliteit van de bodem hebben ze bij deze ontwikkelaar en fabrikant van filtersystemen voor de gas- en vloeistoffenindustrie al eens eerder te maken gehad. Tien jaar geleden was er ook een deel van de bedrijfsvloer verzakt en de opdracht tot herstel ging indertijd naar URETEK.

Facilitymanager Ton Verwer van Twin Filter: ‘Vorige keer heeft het bedrijf onze problemen snel en tegen relatief lage kosten weten te verhelpen. Reden om nu ook weer bij URETEK aan te kloppen.’

Onze FloorLift®-methode is bijzonder geëigend voor problemen als deze. De werkvloer hoeft niet ontruimd, onze injecties corrigeren uiterst nauwkeurig en snel. De vloer kan meteen weer in gebruik genomen worden. Mocht Twin Filter in de toekomst nog eens te maken krijgen met een vloerverzakking, dan weten ze waar ze aan moeten kloppen voor een snel, veilig en voordelig herstel.

Voor Twin Filter hopen we natuurlijk dat het niet nodig zal zijn, maar de bodem rond Zaandam is ons zeer vertrouwd en dat is geen goed teken, eigenlijk…. Aan de andere kant: een onderheide vloer is zoveel duurder in aanleg dat het waarschijnlijk voordeliger is om ons om de zoveel jaren in te schakelen. Een kwestie van slim calculeren!

Weten of URETEK u ook kan helpen? Neem dan direct contact op