Verzakte vloer in Heerlen

Het zandbed onder de betonvloer van een bedrijfshal van Ranpak B.V. in Heerlen –fabrikant van papieren verpakkingen– was op twee plaatsen verzakt. Hierdoor kantelde de vloer bij zware belasting. URETEK werd ingeschakeld om de FloorLift® methode toe te passen. Het resultaat? Een mooie rechte vloer en een tevreden opdrachtgever.

“Het ging om circa 40 m2 betonvloer”, vertelt Richard Jacobs van Ranpak. “Als er een heftruck overheen reed, bewogen de vloerdelen en kantelden de betonplaten een beetje. Om te voorkomen dat de platen zouden breken, hebben we URETEK gevraagd het draagvermogen van de betonvloer te herstellen en de vloer te liften.”

In een halve dag klaar
“Van tevoren hadden we met URETEK besproken wat er zou gaan gebeuren”, gaat Richard Jacobs verder. “Op de dag van de werkzaamheden hebben we de hal vrijgemaakt en konden de mannen van URETEK meteen aan de slag. Ik dacht dat dit op z’n minst een dag zou duren, maar het ging heel snel: in een halve dag waren ze al klaar! Doordat het zo snel en makkelijk ging, hebben we er in de productie nauwelijks last van gehad.”

Keurig resultaat
“Het resultaat is helemaal zoals verwacht: de vloer ligt weer keurig recht en beweegt niet meer wanneer er een heftruck overheen rijdt. Het probleem is netjes, goed en snel opgelost. De bedrijfshal is weer geschikt voor intensief gebruik, zonder dat we bang hoeven te zijn voor verdere schade. Ik ben ontzettend tevreden!”