Dat URETEK van alle markten thuis is bewijst het herstel van twee spoorwegovergangen in Nederland. Als de betonplaat van een overgang verzakt is deze niet meer veilig. Zowel het treinverkeer als het overige verkeer ervaart hier zware hinder van. Deze projecten hadden dan ook spoed en werden door URETEK snel en vakkundig opgepakt.

Spoorwegovergang Rotterdam
VolkerRail benaderde ons vanwege een calamiteit aan het spoor bij Rotterdam die met spoed opgelost moest worden. De zogenaamde harmelenplaten van een spoorwegovergang aan de Petriumweg zijn ernstig verzakt. Een harmelenplaat is een betonnen plaat van 6 of 9 meter lang die het hoogteverschil tussen straat en spoorbaan wegneemt. Oorzaak van de verzakking: inklinking van de repac-klei-zandgrond. Dieper liggende oorzaak: de grote belasting door het treinverkeer in combinatie met een zettingsgevoelige ondergrond.

Van overlast naar opgelost
Vanwege de verzakking had het treinverkeer bijna een snelheidsbeperking rond de overweg. Dit veroorzaakt vertraging voor het hele treinverkeer. URETEK heeft snel gehandeld, de situatie beoordeeld en besloten hier de URETEK Floorlift® methode in te zetten. Een vooraf door de maatvoerder bepaalde hoogte is hierbij als referentiepunt aangehouden. In totaal hebben wij 37m² aan oppervlakte gelift door het injecteren van de expansiehars in speciaal geboorde gaten in de betonnen plaat. De verzakking die maximaal 90 millimeter bedroeg is hiermee letterlijk opgeheven. En dat in één nacht werk!

Spoorwegovergang Zwolle
Ook bij een spoorwegovergang aan de Ittersumallee in Zwolle was het raak. Ook hier was een verzakking van de harmelenplaat aan de orde wegens inklinking van de ondergrond. Ook hier was de enorme belasting van passerende treinen teveel voor de ondergrond. Strukton Rail Nederland schakelde ons in. Ook hier waren we er op tijd bij en konden we voorkomen dat het treinverkeer langzamer moest gaan rijden om de ondergrond te beschermen. Wederom is de URETEK Floorlift® methode toegepast.

URETEK van alle markten thuis
Of u nou een spoorwegovergang of een woning laat herstellen: wanneer u kiest voor de funderingsherstelmethoden van URETEK bent u zeker van een snelle en kostenbesparende werkwijze. Dankzij de injectiemethoden kunnen wij zeer plaatselijk en nauwkeurig te werk gaan en hoeven vloeren niet opengebroken te worden. Overlast blijft dus bespaard. De werkzaamheden zijn binnen één of enkele dagen afgerond. Daarnaast werken wij duurzaam en milieuvriendelijk.

Wilt u schade door verzakking niet zo ver laten komen? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op voor meer informatie.

herstel-spoorwegovergang