De betonvloer van de showroom DYKA, producent van leidingsysteemproducent DYKA, in Leeuwarden was verzakt. De verzakking was met name zichtbaar bij de entree van het pand. Een goede eerste indruk maak je maar één keer. Aan URETEK de taak om de oorzaak van de beschadigde entree weg te nemen en een strakke vloer achter te laten!

DYKA is al meer dan 50 jaar een producent van kunststof leidingssystemen voor onder andere woning-, grond-, weg- en waterbouw. DYKA heeft meerdere vestigingen in Nederland. De verzakking van de gewapende betonvloer bij de vestiging in Leeuwarden is het gevolg van inklinking van de ondergrond. Dit is ontstaan door een wisselende opbouw van de onderliggende grond in combinatie met een variabel grondwaterpeil.

Gebrek aan draagkracht
Als slappe grondlagen wegzakken heeft de betonvloer niet meer de juiste draagkracht waardoor deze verzakt. In het geval van DYKA kwam dit naar voren toen er grote scheuren en hoogteverschillen in de bovenliggende vloer zichtbaar werden. De verzakking liep op tot 20 millimeter. Na vaststelling door een van onze technische adviseurs is besloten de betonvloer deels te ondervullen en te liften. Het totaal behandelde oppervlak was 28㎡ van de ruim 400㎡.

Betonvloer liften
Om het draagvermogen van de vloer te herstellen past URETEK de FloorLift® methode toe. De vloer is doorboord op verschillende plaatsen volgens een vastgesteld patroon. Vervolgens worden daar injectiepijpen in geplaatst. Via deze pijpen wordt de expansiehars geïnjecteerd. Deze hars vult de aanwezige holle ruimtes en lift de vloer millimeter voor millimeter naar het oorspronkelijke niveau.

Binnen één dag is de vloer hersteld en kan er weer veilig op gelopen worden. Het mooie van onze methode is dat bedrijfspanden niet gesloten hoeven te worden tijdens de werkzaamheden. DYKA kon dus gewoon open blijven!

Wilt u meer weten over onze methoden? Neem dan contact met ons op.