Snelle oplossing dankzij URETEK DeepInjection®

Mede door werkzaamheden in een naastgelegen pand, verergerde een al aanwezige verzakking van een winkelaanbouw in het centrum van Wageningen. Om de veiligheid te waarborgen en verdere vertraging van het project te voorkomen, werd snel actie ondernomen. Het probleem was binnen een week opgelost met de URETEK DeepInjection® methode.

“Toen we merkten dat de naastgelegen aanbouw verder begon te verzakken, hebben we direct onze hoofdconstructeur ingeschakeld”, vertelt Henk Blankestijn, projectleider bij Bouwbedrijf Kreeft. “Zij kwamen snel met een plan van aanpak en raadden URETEK aan voor het stabiliseren van de funderingsondergrond, om verdere verzakking te voorkomen.”

Snelle actie
“We namen meteen contact op met URETEK om de mogelijkheden te bespreken. Binnen vier werkdagen was een adviseur op locatie om de situatie te bekijken en de volgende ochtend kregen we al een offerte. Hier gaven we nog dezelfde dag akkoord op, na overleg met diverse partijen. De zondag daarop kon URETEK al komen om het probleem op te lossen. Dat ging heel snel, erg fijn!”

Indrukwekkend
“Ik ben zeer te spreken over het contact met URETEK en hun snelle acties”, vervolgt Henk Blankestijn. “De werkzaamheden gingen vlot en waren succesvol. Aan de meetapparatuur was te zien dat de fundering zo’n 6 à 7 mm is gelift. Dat was indrukwekkend om te zien: een tweelaags gebouw met een gewicht van ruim 30 ton werd schijnbaar moeiteloos opgetild. De uitvoering was meer dan prima en wij konden snel weer door met de verbouwing. Alle betrokkenen zijn blij met het resultaat en ik kan URETEK dan ook zeker aanraden.”