2.400 m2 bedrijfsvloer gelift

Vier vloerdelen van Mennens Belgium – producent van staalkabels, hijs- en hefapparatuur – waren flink verzakt. In totaal ging het om zo’n 2.400 m2. Een mooie klus voor URETEK, die hier de FloorLift® techniek toepaste.

Stijn Peelman, bedrijfsleider van Mennens Belgium in Zwijndrecht, vertelt: “De vloerdelen in twee grote bedrijfshallen waren behoorlijk verzakt, tot zelfs 14 cm. Sinds 2008 hadden we al problemen met verzakkingen, maar we hebben gewacht tot het stabiliseerde. De afgelopen jaren zijn de verzakkingen niet verder toegenomen, dus hebben we URETEK ingeschakeld om de problemen op te lossen.”

Efficiënt werken
“Tijdens de werkzaamheden van URETEK, die ruim twee weken duurden, kon het grootste deel van ons bedrijfsmaterieel gewoon blijven staan en hoefden we maar een klein deel van onze productie stil te leggen”, vervolgt Stijn Peelman. “De hinder viel dus reuze mee. Je kon zien dat de medewerkers van URETEK behoorlijk bekwaam waren: ze werkten efficiënt en professioneel. Vloerplaten van 20 tot 30 meter zag ik omhoog geduwd worden, dat was spectaculair om te zien!”

Holle ruimte
“Tijdens het werk bleek dat er veel meer expansiehars nodig was dan van tevoren was ingeschat: waarschijnlijk zat er een flinke holle ruimte onder de vloerdelen die ook opgevuld moest worden. Hierdoor duurde het werk langer, maar het resultaat mag er zijn! De vloerdelen liggen weer keurig recht en alle spanning die erop stond, is verdwenen. Wij zijn er blij mee!”