Een garageruimte van de gemeente Moerdijk in Klundert was zó verzakt dat de voertuigen vanzelf van de brug rolden. URETEK werd ingeschakeld om het probleem snel te verhelpen met de URETEK FloorLift® methode.

De verzakking was zeer waarschijnlijk veroorzaakt door een slechte ondergrond van slappe klei- en veenlagen die niet goed waren ingeklonken, gecombineerd met de zware last van de voertuigen op de garagevloer. Dit zorgde voor hinderlijke niveauverschillen – tot maar liefst 14 cm – en rollend materieel. URETEK kwam in eerste instantie om de garagevloer te liften. Een jaar later werd de rest van de verzakte vloer ook aangepakt; die van de tractieloods waar voertuigen worden gestald.

Snel en netjes
Henri Busser, monteur en technisch adviseur bij de gemeente Moerdijk, was erbij toen de mannen van URETEK hun werk kwamen doen. Hij vertelt: “De vloer kwam heel gestaag omhoog, dat was mooi om te zien. Het ging vrij snel en de jongens werkten erg netjes. Zij kwamen zich keurig melden en gaven het aan toen ze weer weggingen. Zo hadden wij een prima beeld van wie er allemaal op het terrein aanwezig waren en bij het team hoorden. Een fijn idee.”

Boven verwachting
“Het werk is goed bevallen. Ik ben blij dat het probleem zo snel werd opgelost. Het grote voordeel was dat bijna alles in de ruimte kon blijven staan tijdens de werkzaamheden. Het resultaat? Dat is boven verwachting: de vloer was snel weer compleet vlak.”