Sociaal centrum De Koe in Breda

Op een scheve vloer is het niet zo lekker dansen. Daarom werd URETEK ingeroepen om de deels verzakte ondergrond van de feestzaal in sociaal centrum De Koe te versterken. Dankzij de URETEK FloorLift® methode is verdere verzakking voorkomen.

“De betonvloer van de feestzaal was plaatselijk verzakt, op sommige plekken vier tot vijf centimeter”, vertelt Dik Verkijk, uitvoerder bij Aannemersbedrijf Jaap Rasenberg. “De oorzaak was waarschijnlijk lekkage van een ondergrondse leiding. Bij het verhelpen van de lekkage merkten we dat de ondergrond was gaan inklinken en minder draagkracht had; er was een aanzienlijke holle ruimte ontstaan. De gemeente Breda – eigenaar van het sociaal centrum – vroeg ons of we een oplossing hadden om verdere verzakking te voorkomen. Wij dachten meteen aan URETEK.”

Goede ondersteuning
“In het verleden hebben we goede ervaringen opgedaan met URETEK”, gaat Dik Verkijk verder. “Met een prima resultaat en nauwelijks schade, dat zochten we. Dus hebben we gevraagd of URETEK ook hier ondersteuning kon bieden. Dat kon! Het liften van de vloer was ook mogelijk geweest, maar dan bestond de kans dat een aantal plavuizen zou beschadigen. Omdat deze niet meer verkrijgbaar zijn, hadden we alle tegels – bij elkaar zo’n 200 vierkante meter – moeten vervangen. Daarom hebben we ervoor gekozen om alleen de ondergrond te verbeteren door de holle ruimte op te vullen en zo het monumentale pand veilig te stellen.”

Snel en kostenbesparend
“De mannen van URETEK kwamen op zaterdag”, vervolgt Dik Verkijk. “Ze hebben keurig gaten geboord in de kruisingen van de voegen, zodat alle tegels heel bleven. Kwestie van even navoegen en klaar. Een snelle en mooie oplossing, waarmee flink wat geld is bespaard. Wij zijn blij met het resultaat, net als de gemeente Breda.”