FloorLift® methode zorgt voor nieuw ogende vloer

De 250 m2 grote vloer van de compressorruimte van Logoplaste in Elst had flink te lijden onder het gewicht van zware machines, in totaal zo’n dertig ton. Met als gevolg: een verzakking van maar liefst 16 cm. URETEK zorgde snel voor een oplossing: dankzij de URETEK FloorLift® methode was het probleem in twee dagen verholpen.

“Wij werken op onze locatie 24/7 om de PET flessen voor ketchup en andere sauzen te fabriceren ”, vertelt Henk Hissink, engineering manager bij Logoplaste. “De fabriek een paar weken sluiten om een nieuwe vloer te storten, was dan ook geen optie. Dus toen ik las over de methode van URETEK om verzakkingen snel te verhelpen, hebben we hen direct benaderd, het probleem voorgelegd en om advies gevraagd.”

Dag 1: 80% gelift
“Begin dit jaar hadden we de tijd om het productieproces twee keer acht uur stil te leggen. We hebben alle verplaatsbare spullen uit de ruimte gehaald, maar de zware apparatuur laten staan. Dat was voor de krachtige hars van URETEK geen probleem: de eerste dag werd het verzakte vloeroppervlak heel geleidelijk al voor 80% gelift. De tweede dag volgde de resterende 20%.”

Volledig gecorrigeerd
“De vloer ligt nu overal weer op het oude niveau en ziet er weer als nieuw uit”, geeft Henk Hissink aan. “We zijn dan ook ontzettend tevreden over het resultaat! Alles verliep perfect volgens plan en de verzakking is volledig gecorrigeerd, ondanks de zware machines die erop staan. De volgende opdracht voor UTRETEK, het liften van de vloer van de naastgelegen ruimte, staat al gepland. Dat zegt genoeg!”