Een deel van de gewapend betonnen bedrijfsvloer van de groenteveiling in het Belgische Mechelen was losgeraakt van de ondergrond. Enkele vloerdelen bewogen als je er overheen liep of reed, een deel was verzakt en de randen begonnen af te brokkelen. De URETEK FloorLift® methode bood uitkomst.

De bewegende betonstrook had een nadelige invloed op de dagelijkse gang van zaken. Tim Zwaenepoel, bouwadviseur van Z Advies, werd gevraagd naar een oplossing. “Ik heb geadviseerd om URETEK in te schakelen om de ondergrond te stabiliseren en de verzakte delen weer op het juiste niveau te brengen”, vertelt hij. “Ik kende URETEK en de resultaten van hun werkwijze en dit leek me een ideale klus voor ze.”

Spannende uitdaging
“In eerste instantie heeft URETEK als proef een strook van 20 meter aangepakt, om te kijken of hun methode voldoende soelaas biedt. Is het resultaat na een jaar nog steeds goed, dan volgt de rest van de circa 300 meter lange betonstrook. Voor URETEK was het een mooie uitdaging, omdat het gaat om een smalle, vastliggende strook met daarnaast losliggende, grote platen. Het was natuurlijk niet de bedoeling dat ook de middenstrook gelift zou worden. De uitvoering was dan ook best spannend, maar verliep vlekkeloos.”

Tweede opdracht
“URETEK had een dag voor de werkzaamheden uitgetrokken, maar na vier uur zat de klus er al op, met een nagenoeg perfect resultaat. Ik ben supertevreden en kan nu aan de slag met het herstel van de beschadiging, zodat de vloer er straks weer mooi strak bij ligt. Ook mijn opdrachtgever is heel content. De offerte voor een tweede klus binnen hetzelfde bedrijf is al goedgekeurd, dus binnenkort kan URETEK hier weer aan de slag!”