Funderingsherstel op klei- en veengrond – URETEK PowerPile®

Speciaal voor het stabiliseren van verzakte en instabiele funderingen op slappe klei- en veenlagen heeft URETEK
de PowerPile® methode ontwikkeld. Deze gepatenteerde injectietechniek maakt het mogelijk om grondlagen – die normaal gesproken niet geschikt zijn om met grondinjectietechnieken te behandelen – te verstevigen en stabiliseren. Hierdoor zijn de grote voordelen van funderingsherstel met onze injectietechniek nu ook mogelijk in de slecht draagkrachtige grondgebieden die bestaan uit slappe klei en veenlagen.

Klei- en veenlagen injecteren in drie stappen
Bij deze nieuwe injectiemethode wordt ons sterk expanderend twee-componentenhars geïnjecteerd in een speciaal ontwikkeld, geotextiel element met een diameter van 40 mm. Door de expansiekracht zet dit element uit tot een diameter van 360 mm. Hiermee ontstaat onder de verzakte fundering een stevige harskolom die de verzakte fundering ondersteunt en stabiliseert. Verdere verzakking van de fundering wordt hiermee voorkomen.

uretek powerpile methode

Voordelen
Alleen de hoek en het geveldeel waar de verzakking plaatsvindt hoeft behandeld te worden. Tijdens de uitvoering van de herstelwerkzaamheden is de overlast beperkt en kunnen woningen gewoon in gebruik blijven. De werkzaamheden worden doorgaans aan de buitenzijde van het pand uitgevoerd. Vloeren hoeven niet te worden verwijderd en hak- of breekwerkzaamheden zijn bij deze herstelmethode niet nodig. Het funderingsherstel neemt daardoor slechts één of enkele dagen in beslag, zonder grote overlast.

De maximale werkdiepte van de URETEK PowerPile® methode is 5 meter.
URETEK PowerPile® is niet geschikt voor onderheide gebouwen.

© 2024 URETEK BENELUX BV   |  Privacyverklaring   |  Cookiestatement   |  Begrippenlijst   |  Cookies beheren