Vloer- en funderingsherstel in monumentale gebouwen

Funderingsproblemen en verzakkingen van vloeren kunnen tot ernstige schade in een monumentaal pand leiden. Historische elementen kunnen hierbij onherstelbaar beschadigd raken. Preventieve maatregelen en tijdige aanpak van funderingsproblemen en gebouwverzakking kunnen dit voorkomen. URETEK zorgt met de innovatieve FloorLift® methode voor snel herstel van verzakte vloeren en biedt preventieve maatregelen tegen verzakking van het gebouw. De ideale oplossing voor snel herstel van verzakte vloeren, zonder overlast en tegen lage kosten.

De URETEK FloorLift® methode is de ideale oplossing voor het liften van vloeren in monumentale gebouwen:

  • zware ingrepen zoals het uitbreken of opnieuw leggen van de vloer zijn niet nodig
  • de verzakte vloer kan in korte tijd op exacte de juiste hoogte worden teruggebracht
  • de vloerrenovatie is gereed in dagen, in plaats van weken of maanden
  • de verzakte vloer hoeft niet ontruimd te worden
  • het monument blijft tijdens de vloerreparatie gewoon toegankelijk voor bewoners of medewerkers en bezoekers
  • de herstelde vloer is direct belastbaar.

Liften van verzakte vloeren
Bij het herstel van verzakte gebouwen injecteren we een krachtige expansiehars onder de vloer. Dankzij de grote opwaartse druk wordt de verzakte vloer weer omhoog gebracht en komen scheuren en naden weer bij elkaar. Deze injectiemethode is uiterst nauwkeurig en tot op de millimeter stuurbaar. Bekijk hier hoe de URETEK FloorLift® methode werkt.

Funderingsherstel
Als de bodem onder funderingen de bovenliggende constructies niet meer naar behoren kan dragen, of om welke reden dan ook inklinkt, is een ingreep noodzakelijk. Met onze specialistische DeepInjection® methode en PowerPile® methode kunnen we verzakte funderingen corrigeren en voor goede ondersteuning zorgen om schade aan vloeren, muren, wanden en gevels te voorkomen.

Bij de DeepInjection® methode wordt met doelgerichte bodeminjecties direct onder de verzakte fundering een speciaal ontwikkelde twee-componenten expansiehars aangebracht. Dit gemengde product expandeert met grote kracht en verdicht en versterkt de fundatieondergrond. Zo herstelt de draagkracht van de bodem onder de verzakte fundering.

Speciaal voor het stabiliseren verzakte en instabiele funderingen op slappe klei- en veenlagen heeft URETEK
de PowerPile® methode ontwikkeld. Deze gepatenteerde injectietechniek maakt het mogelijk om grondlagen – die normaal gesproken niet geschikt zijn om met grondinjectietechnieken te behandelen – te verstevigen.

Voor en na
URETEK heeft ruime ervaring met het liften van verzakte vloeren in monumentale gebouwen. Bekijk de voor- en na-foto’s.

Meer informatie en contact over het liften van verzakte vloeren
Ondervindt u problemen met een verzakte vloer? URETEK staat klaar voor het zorgvuldig liften van de vloer. Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op.

Vraag offerte aan