Liften van verzakte betonplaten, asfaltwegen en kunstwerken

Verzakte betonplaten, verzakte asfaltwegen en verzakking van kunstwerken – zoals stootplaten van bruggen en viaducten – kunnen tot ernstige verkeershinder en gevaarlijke situaties leiden. Met de URETEK FloorLift® methode kunnen deze verzakkingen snel, economisch en zonder ernstige overlast voor het verkeer verholpen worden. Voorwaarde bij asfaltwegen is dat deze een voldoende dikke asfaltlaag hebben voor deze operatie.

De URETEK FloorLift® methode is de ideale oplossing voor het liften van verzakt wegdek:

  • zware ingrepen zoals het uitbreken of opnieuw leggen van het asfalt zijn niet nodig;
  • het verzakte wegdek kan in korte tijd op exacte de juiste hoogte worden teruggebracht.

Ondervullen en liften van verzakte wegdelen en kunstwerken
Bij het herstel van de verzakking zorgen we ervoor dat het wegdeel wordt onvervuld en waar mogelijk gelift. Door injectie van krachtige expansiehars onder de betonplaat, ontstaat grote opwaartse druk en wordt het verzakte wegdek weer op het juiste niveau gebracht. Deze injectiemethode is uiterst nauwkeurig en tot op de millimeter stuurbaar.

Funderingsherstel met de DeepInjection® of PowerPile® methode van URETEK
Met de URETEK DeepInjection® methode en de URETEK PowerPile® methode kunnen we verzakking in de toekomst helpen voorkomen.

Als de bodem onder funderingen de bovenliggende constructies niet meer naar behoren kan dragen, of om welke reden dan ook inklinkt, is een ingreep noodzakelijk. Met onze specialistische DeepInjection® methode en PowerPile® methode kunnen we verzakte funderingen corrigeren en voor goede ondersteuning zorgen om schade aan vloeren, muren, wanden en gevels te voorkomen.

DeepInjection®
Bij de DeepInjection®methode wordt met doelgerichte bodeminjecties direct onder de verzakte fundering een speciaal ontwikkelde twee-componenten expansiehars aangebracht. Dit gemengde product expandeert met grote kracht en verdicht en versterkt de fundatieondergrond. Zo herstelt de draagkracht van de bodem onder de verzakte fundering.

PowerPile®
Speciaal voor het stabiliseren verzakte en instabiele funderingen op slappe klei- en veenlagen heeft URETEK
de PowerPile® methode ontwikkeld. Deze gepatenteerde injectietechniek maakt het mogelijk om grondlagen – die normaal gesproken niet geschikt zijn om met grondinjectietechnieken te behandelen – te verstevigen

Bekijk hier hoe de URETEK FloorLift® methode werkt
Bekijk hier hoe de URETEK DeepInjection® methode werkt
Bekijk hier hoe de URETEK PowerPile® methode werkt

Voor en na
URETEK heeft ruime ervaring met het liften van verzakte betonnwegen en kunstwerken. Bekijk de voor- en na-foto’s.

Meer informatie en contact over het liften van verzakte betonplaten, asfaltwegen en kunstwerken
Ontstaan er problemen door een verzakt wegdek? URETEK staat klaar voor het zorgvuldig liften van de betonplaten. Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op.

Vraag offerte aan